srijeda, 3. listopada 2012.

PRIOPĆENJE! 2.10.2012.

2.10.2012.
Neformalni kolektiv umjetnika i duštvenih aktivista „reciKLAONICA“, koji djeluje u prostorima stare napuštene industrije „Zagrepčanka“, u vlasništvu Zagrebačkog Holdinga, na adresi Heinzelova 66, Zagreb ovim putem obavještava javnost kako je nakon današnje intervencije policije, zaštitara i predstavnika zagrebačkog Holdinga deložacija odložena.  Svakako, to ne umanjuje ozbiljnost situacije u kojoj se kolektiv nalazi. Trenutno i do daljnjeg su u tijeku pregovori s Holdingom, koji je vlasnik prostora, oko deložacije i same mogućnosti djelovanja. Kolektiv već neko vrijeme ima usmenu zabranu organiziranja javnih događanja u svojim prostorijama, što znači onemogućen rad besplatnog dućana i besplatne knjižnice, te također nemogućnost održavanja besplatnih radionica, kao i aktivnost glazbenog studija.

Očekujemo i ovim putem apeliramo na javnost da podrži kolektiv u borbi za slobodno umjetničko i aktivističko djelovanje unutar  napuštene industrije „Zagrepčanka“.



NEŠTO IZ MEDIJA:
 http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/pomozite-skvotu-u-bivsoj-klaonici#news_view

http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/odgodjena-delozacija-skvotera-iz-heinzelove

http://www.vecernji.hr/zagreb/policija-pokusala-delozirati-stanare-stare-zagrepcanke-clanak-459458

http://www.civilnodrustvo.hr/index.php?id=71&tx_ttnews[tt_news]=3870&cHash=7bd0172471ab1d9eec8a1f7b45b53f23


*Isključena nam je struja što je otežalo komunikaciju, a i same životne kao i radne uvjete!

Reakcija za lažne navode u medijima:

To da je deložacija odgođena jer je veterinarski inspektorat na to pozvao - nije istina. Jedino u slučaju ako nam je gđa. Vojić time htjela pomoći. Gospodin i gospođa iz vet. inspekcije su temeljito odradili svoj posao i već prije tjedan dana se znalo da su svi psi zdravi, no dva psa (štenac i kujica od 2 i pol godine) su bila pod posebnim nadzorom čisto jer kujici nisu mogli detektirati identifikacijski čip pa ju nisu mogli sa sigurnošću povezati s podatcima u njenoj knjižici, a štenac je premalen pa je postojala vjerojatnost da nije stigao razviti dovoljno antitijela nakon cijepljenja. Jutros su došli rezultati i s psima je sve u redu, a što se tiče stanara - samo dvoje ih je bilo u kontaktu s mačkom, to dvoje je pozvano na cijepljenje koje je obavljeno, a za nas ostale je rečeno da nema potrebe da se cijepimo. 

Deložacija je odgođena jer g. Želimir Fulir iz Zagrebačkog Holdinga nije znao kako se nositi s problemom te pozvao policiju koja nije mogla učiniti ništa više osim legitimirati nas i dati podatke dotičnome da rješava stvari putem suda jer smo, ipak, u tom prostoru 19 mjeseci. Konzultirali smo se oko svega s pravnicima koji su nam pružili pomoć. Čekamo informacije sa strane Zg Holdinga. NO PASARAN!




097 72 77 424

  Neformalni kolektiv umjetnika i duštvenih aktivista „reciKLAONICA“

Nema komentara:

Objavi komentar