ponedjeljak, 12. studenoga 2012.

MISAO: Obraćanje silama i nesilama! - Zašto Klaonica ne bi postala mjesto javnog okupljanja? RECLAIM

Hvala svima koji su došli do AKC Medike u petak i družili se, pogledali film, večerali s nama, pokupili koju sitnicu s UzmiOstavi 'štanda' i počastili rakijom. Lijepo je bilo! :)

A sada, D pitanje: Zašto to druženje nismo organizirali u Klaonici?

Eh, pitam se i ja zašto nikako na zelenu granu s tim nekim okolnostima koje nas svako toliko unazađuju. Ljuti me jako taj dio što znam da je to više radi nečije zlobe nego ikakvih pravila. Možemo mi svako toliko pokušati organizirati neko veće dešavanje, ali isto tako će se zaštitari s policijom organizirati da nas se pokušaju riješiti u što kraćem roku. Time vas svjesno možemo dovesti u opasnost, a to ne želimo. Bit će vremena za sve. Vidjet ćemo uskoro tko će tu koga jeb.. pardon - tko će tu kome penetrirati u anus raznim objektima.


Da se podsjetimo o čemu ono pričamo?
O napuštenom kompleksu u kojemu Zagrebački Holding (nikad cijenjeni vlasnik) ne mari ni za živo, ni za neživo. Isti onaj kompleks u kojem su godinama 'željezari', uključujući i djelatnike Holdinga, krali bakar i skidali instalacije u cilju da dignu koju kintu. DO NEDAVNO SU JEDINO SKVOTERI IMALI ULOGU "ZAŠTITARA". Molim lijepo. Ti isti omladinci koje se pokušava istrijebiti pod svaku cijenu. Kršenjem ljudskih prava, prijetnjama, lažima u medijima, krađom materijala.. svašta nešto, jelda gospon Fulir? A zašto? Jer iskorištavamo "VAŠ" prazan prostor u nesebične i korisne svrhe? Jer smo slika novog-starog društva? Jer smo 'Hrđava mladež'? :)

Isto se pitam, iz koje neljudske potrebe su djelatnici Zagrebačkog Holdinga, koji nas uhode i progone već godinu i nešto dana, imali potrebu pokrasti nam sve stvari iz dvorišta? Sve kaučeve, stolove, klupice, police.. sve gdje smo proveli toliko divnog vremena s divnim ljudima sa svih krajeva svijeta. Pod krinkom 'odvoza glomaznog otpada'? Zašto je onda ostatak kompleksa netaknut i pun smeća? Zašto, gospon Fulir? To jer smo jadna omladina koja nema sredstava da vam uplaćuje hiljade na račun svaki mjesec? E pa, da se razumijemo, nije stvar da nemamo.. već je stvar u tome da imamo i milijune - ne bismo vam dali niti prebijene lipe. :)

Jebe nam se za stvari - nabavili smo nove. Jebe nam se za vas - jedan ste problem gore-dolje u ovom društvu. Pitanje je - Hoće li se vama uskoro jebati za nas? Kada svijest bude bistrija, kada kultura otpora bude masivnija. Tko zna, možda nam se i pridružite.... gospon Fulir. ;)

DOĐITE! GRADITE SKATE PARKOVE, USELJAVAJTE SE, SNIMAJTE FILMOVE, CRTAJTE, UČITE, SVIRAJTE, PARTIJAJTE! Kompleks je ogroman i nedajte da vas ugnjetači zaustave! STARA KLAONICA - NOVA KLAONICA!


Iz nepostojećeg zapisnika jedne skvoterice
Hvala bok!






Nema komentara:

Objavi komentar