utorak, 16. travnja 2013.

AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA SOCIJALNO UGROZENE!


U periodu od 15. - 20. travnja, od 16h-19h mozete svratiti do Uzmi ili Ostavi ducana te ostaviti potrepstine koje vam vise nisu potrebne, s naglaskom na one napisane dolje u pozivu Akademske Solidarnosti.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Uobicajeno radno vrijeme shopa:
NEDJELJOM 14h - 18h
nakon Hrelica svratite i do nas :)
Potrazite nesto za sebe ili ostavite nesto za nekoga drugoga!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- Poziv na akciju poslan od strane Akad.solid.a! -



SindikatAkademska solidarnost u suradnji sa skvotom Klaonica i udrugom Uličnisuputnik poziva Vas na akcijuprikupljanja pomoći beskućnicima i socijalno ugroženim članovimanašeg društva koja će se odvijati između ponedjeljka 15. travnjai petka 20. travnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Mole se svizaposlenici Fakulteta, studenti i zainteresirani građani da u tomrazdoblju u bilo koje vrijeme ostave u za to označenim kutijamaispred Kluba studenata filozofskog fakulteta (lijevo od fakultetskeporte):

-odjeću i obuću(posebno muške cipele i tenisice u brojevima 42, 43, 44 i 45)

-higijenske potrepštine(šamponi, sapuni, paste za zube, pjene za brijanje, pelene: odraslei dječje)

- suhu hranu (molimo da to buduisključivo zatvoreneambalaže riže, brašna, šećera i konzervi)

- posebno smo zamoljeni i za dva mobitelakoji funkcioniraju i jedan biciklpa ukoliko ste u prilici dati nešto od toga, molimo Vas da nam se zato posebno javite na mail akad.solidarnost@gmail.com

Prikupljenestvari dostavit ćemo u socijalnu samoposlugu Uzmi ili ostavi ustaroj zagrebačkoj Klaonici te udruzi Ulični suputnik.

Ovomakcijom želimo se pridružiti nastojanjima već postojećih udrugana pomoći socijalno ugroženim članovima našeg društva. Pritomželimo skrenuti pozornost na potencijal zajedničkog angažmana uborbi protiv rastućeg siromaštva sve većeg broja naših sugrađana.To siromaštvo vidimo kao produkt nepravednog sustava koji proizvoditakve sudbine. Fragmentacija društva i svakodnevno bacanje navodnihviškova na svim su razinama dosegnuli stravične razmjere. Sustavkoji se temelji na egoističnom individualizmu i stalnoj potrošnjinovoga dovodi do alarmantne činjenice da u Hrvatskoj, prema nekimprocjenama, godišnje propadne hrane u vrijednosti od 4 milijardekuna. Jedan od mogućih odgovora na socijalnu katastrofu kojojsvjedočimo je dijeljenje proizvedenih, a neprodanih viškova koji seu ovom trenutku zbog aktualnih zakonskih regulativa moraju bacati. Naindividualnoj razini na koju se fokusira ova akcija odgovor su prijesvega reciklaža i razmjena upotrebljivih dobara. Utoliko ona težiuputiti na alternativne načine odnošenja prema stvarima. U tomsmislu želimo podsjetiti na već poznato:


  • i izvan datuma ove akcije, hranu, higijenske potrepštine te rabljene, a još uvijek upotrebljive stvari možete ostaviti u socijalnom dućanu Uzmi ili ostavi (Heinzlova 66); humanitarnoj udruzi Ulični suputnik (Petra Grgeca 43 a); uredu Sestara Majke Terezije (Jukićeva 24), humanitarnoj udruzi Zagrebački bokci (Prisavlje 10), katoličkoj udruzi Kap dobrote (Stara Pešćenica 43) i na druga poznata mjesta
  • kupnjom časopisa Ulične svjetiljke za beskućnike pola iznosa ide beskućniku koji ga prodaje
  • plastične boce ostavljajte sortirane ispred reciklažnog kontejnera za plastiku
  • samoorganizirajte se, umrežite i raditi slične akcije na vašim poslovnim mjestima, zgradama, mjesnim zajednicama, školama i drugdje u tjednom, mjesečnom ili rjeđem ritmu
  • ne budite ravnodušni!


Želiteli nam se pridružiti i u daljnjim akcijama, obratite nam se na mailadresu: akad.solidarnost@gmail.com

Solidarno,

SindikatAkademska solidarnost

Nema komentara:

Objavi komentar