ponedjeljak, 7. siječnja 2013.

JUGGLAONICA + UzmiOstaviShop OPENED DOOR!

ReciKlaonica kolektiv vas poziva na otvorene radionice zongliranja koje ce se odrzavati SVAKOG CETVRTKA 19:00 DO 22:00 U PROSTORU SKVOTA KLAONICA (prizemlje). Treninzi su predvideni za svakoga bez obzira na njihov stupanj iskustva tako da su i pocetnici i profici vise nego dobrodosli. :)
Poi, loptice, cunjevi, buugeng, monocikl, contact balls itd.

Takoder su i vrata Uzmi ili Ostavi ducana otvorena pa ako se zelite rijesiti nekih upotrebljivih stvari koje bi nekom mogle dobro doci ili ako biste htjeli potraziti nesto za sebe, bila to racunalska oprema, knjige ili odjeca.. svratite! Ako imate svoju opremu ponesite ju!

Ova radionica je jedna u nizu radionica koje ce se odrzavati sa svrhom sirenja ‘Uradi sam’ principa, solidarnosti i organiziranja koja ce nas povezati na izvaninstitucijalnoj razini te potaknuti ideju iskoristavanja napustenih prostora u kreativne i drustveno korisne svrhe. Isticemo potrebu i iznimnu vaznost stvaranja autonomnih zona unutar prostora koje gradske i drzavne vlasti nisu predvidjele za nista osim da trunu ili u svrhu ostvarivanja profita bez pokrica.

S vremenom planiramo prostor u prizemlju zamjeniti drugim i vecim prostorom no na njemu je potrebno mnogo raditi tako da tko je voljan sudjelovati – ruke su nam sirom otvorene! :)

AKO IMATE IDEJE ZA RADIONICE ILI EDUKATIVNA DESAVANJA, SLOBODNO NAM SE JAVITE NA FACEBOOK PAGE ILI MAIL!
---- ---- ----
'UzmiOstaviShop Klaonica' je projekt, odnosno inicijativa u sklopu skvota Klaonica koja nudi alternativu funkcioniranja suprotnom onome sveopćeprihvaćenom potrošački orijentiranom načinu života. Drugim riječima, besplatne stvari na bazi dobre stare kulture razmjene dobara!

"Shop" funcionira na 'uzmi ili ostavi' principu te radi cirkulacije UPOTREBLJIVIH stvari svakodnevno možete pročačkati svoje podrume, tavane, ormare, prašnjave police te potražiti i donijeti nešto što vama ne treba, a mislite da bi nekome drugome moglo koristiti te isto tako (neuvjetovano time hoćete li donijeti nešto) svakodnevno možete doći potražiti nešto za sebe.
Odjeća, obuća, vješalice, namještaj, posteljina, nakit, igračke, društvene igre, posuđe, alati, mobiteli, kompjuteri i bilokakvi dijelovi za iste, SVAŠTA! Jedino bitno je da je upotrebljivo :)

Ovo je samo korak naprijed u borbi protiv vrednovanja podređenih novcu kao i statusu te put prema stvaranju prave mreže uzajamne pomoći i solidarnosti!
--- --- ---
RADIONICE SU BESPLATNE, NO SVAKA DONACIJA JE DOBRODOSLA!
Ne znamo koliko je potrebno naglasiti da se sav prikupljen novac investira u odrzavanje prostora i poboljsanje kvalitete svake od radionica (nabavka materijala i slicno).

ULAZ:
Kao ulaz u kompleks nemojte koristiti onaj u Heinzelovoj 66 (velika je vjerojatnost da vas zastitari nece pustiti) vec SA STRANE ULICE EUGENA PODAUPSKOG (ulica pored) kroz plavu portu udruge BBB veterana (kul su, bez brige haha!) ili kroz malo skriveniji ULAZ SA STRANE RADNICKE CESTE! (Kad se s tramvaja side na stanici Radnicka, prede se cesta u smjeru restorancica Fellini, prode se pored njega te pored zgrade AdriaMedie i sarene garaze i pored ograde na seoski puteljak koji vodi do nas :D )
--- --- ----
Vise o samom kolektivu koji skoro 2 godine funkcionira u jednom od prostora stare industrije ‘’Zagrepcanka’’ saznajte na:

http://facebook.com/ReciKlaonica
http://facebook.com/UzmiOstaviShopKlaonica
mail: violent0pacification@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar