subota, 26. siječnja 2013.

DIY 100% prirodno+reciklirano sredstvo protiv buha!

Vase drage krznene prijatelje muce buhe? Idu na zivce i njima i vama? E pa ispred vas je jednostavni tutorijal za pripravljanje 100% prirodnog rjesenja protiv malih crnih spodoba bez silnih kemikalija i sranja. :)

Mi smo ovdje koristili reciklirane citruse s trznice. Oslovljavamo ih s 'reciklirano' jer im je kleta sudba predvidjela da zavrsi u kosu za smece, ali NE! Prevarili smo okrutnu sudbu i nazderali se fino i iskoristili ostatke (kore) za proizvodnju sredsta protiv buha i osvjezivace zraka.



***

Koristili smo miks limunove i klementinine kore koje smo stavili u prethodno zagrijanu vodu te pustili da prokuhava nekih 15min (ovisi o jacini stednjaka.. mi smo svoje podgrijavali na drvenoj peci). Nakon toga smo ostavili da se malo ohladi.


Izdvojite samo kore (koje su sad vec skroz omeksale) te ih uvalite u mikser i dobro izmiksajte! Nakon toga smjesi dodajte vodu u kojoj su se kore kuhale te sve skupa jos jednom izmiksajte.

Za sljedeci korak vam treba cjediljka (ili gaza) kroz koju procjedite sadrzaj miksera u bilokoju adekvatnu posudu. (Nazalost smo prelosi pa fotku tog dijela procesa nemamo!)





Nadite bocu sa spricajucim cepom.. nesto poput ove:
te prespite u nju sadrzaj posude i etogac!
Vasi dragi nece biti odusevljeni mirisom, ali zato hoce efektom! + imate male hodajuce osvjezivace zraka :D Sredstvo mozete obogatiti etericnim uljem po zeli! (npr. ulje ruze Geranij dodatno pojacava djelovanje jer takodjer djeluje kao repelent). Mi smo koristili ulje spravljeno od 31 ljekovite biljke.







***

Ukoliko ste se nasli s viskom tekucine, mozete ju iskoristiti za sredstvo za ciscenje dodajuci u nju jabucni ocat i/ili sodu bikarbonu!


nedjelja, 20. siječnja 2013.

ANTIFA / SQUAT akcija solidarnosti 19.1.2013.

19. sijecnja 2013. na Trgu zrtava fasizma u Zagrebu je odrzana internacionalna akcija povodom iskazivanja solidarnosti s grčkim antifašistima, koji su isti dan organizirali masovne prosvjede protiv Zlatne zore, ekstremističke parlamentarne stranke ksenofobične retorike i nasilnog političkog djelovanja. Isto tako svoju podrsku smo iskazali nekima od skvotova/autonomnih centara i zajednica koje su zadnje vrijeme pretpile fasisticke napade, evikcije te pokusaje istih.
Jedan svijet, jedna borba!





petak, 18. siječnja 2013.

ANTIFAŠISTIČKA SOLIDARNOST S ATENOM: IZ ZAGREBA S LJUBAVLJU

PROGRAM:
12:00 TRG ŽRTAVA FAŠIZMA – okupljanje i snimanje s transparentom
13:00 SAVEZ ANTIFAŠISTIČKIH BORACA – nastavak druženja

U subotu, 19. siječnja 2013., s početkom u 12h, zagrebački antifašisti organiziraju solidarno okupljanje građana Zagreba.
... Povod za okupljanje je iskazivanje solidarnosti s grčkim antifašistima, koji isti dan organiziraju masovne prosvjede protiv Zlatne zore, ekstremističke parlamentarne stranke ksenofobične retorike i nasilnog političkog djelovanja. Prosvjedu će se priključiti niz inicijativa iz europskih država, čime će akcija dobiti međunarodni karakter zajedničke borbe protiv fašizma.

Organiziranje atenskog prosvjeda reakcija je na posljednja društvena i politička zbivanja u Grčkoj: ulazak neonacističke stranke u parlament, napade stranačkih i parapolicijskih skupina na pojedince, provedbu državne ksenofobične politike prema imigrantima i manjinama te sustavno deložiranje slobodarskih zajednica i squatova. Takve okolnosti upućuju na očiti porast otvorenog fašizma i traže neodložnu kontra-akciju.

Povijest nas je dosad naučila da je zlo fašizma uvijek odgovor vladajućih na krizu kapitalizma. Trenutna gospodarska kriza u Grčkoj posljedica je globalne ekonomske krize, no ujedno je i povod za osmišljeno pokoravanje grčke privrede kroz neoliberalne mjere štednje, nametnute diktatima globalnih financijskih gospodara i Europske komisije. Ugrožavanje isplate grčkog javnog duga financijskim elitama opravdanje je za toleriranje državnog i stranačkog nasilja od onih istih europskih i nacionalnih institucija koje lažno proklamiraju demokraciju i ljudska prava. Usporedba hrvatske ekonomske svakodnevice s onom grčkom pokazuje neugodne sličnosti: nekonkurentnost ekonomije, visoka nezaposlenost (posebice među mladima), visok javni dug, rezanje socijalnih prava i javnog sektora, poskupljenje režija i hrane... Kada se uz to uzmu u obzir šire geopolitičko stanje regije te ostale društvene i političke sličnosti Hrvatske i Grčke poput stupnja centraliziranosti zemlje, balkanske kulture, povijesti nacionalizma i iskustva autoritarnih režima - rezultat komparacije daje utemeljeni razlog za zabirnutost.

Trenutne grčke okolnosti fašizma neupitno su gore u odnosu na one u Hrvatskoj, no vonj nedavnih izjava hrvatskih religijskih i političkih autoriteta sugerira da možda neće dugo ostati tako. Svećenici s oltara huškaju na vjersku pobunu za očuvanje vlastite srednjovjekovne ideologije, a Vladini aparatčici traže ekonomski apsolutizam, kako bi konačno privukli kapitaliste u ime njegovog veličanstva – investicija! Pored takvog koktela klerofašističkih ideja prisjetimo se prošlogodišnjeg neuspjelog pokušaja organiziranja međunarodne neonacističke konferencije, koja je trebala kulminirati okupljanjem na središnjem zagrebačkom trgu, a spriječena je tek direktnom antifašističkom akcijom građana. Nešto je opako trulo u državi Hrvatskoj, a za to su odgovorne domaće političke, financijske i vjerske elite koje održavaju društvenu i gospodarsku podlogu za jačanje fašizma. Potencijalne fašističke tendencije ozbiljan su problem koji uvijek vodi u despotizam i nasilje.

Priznali to sebi ili ne, među nama žive i oni koji su spremni na uvođenje istih onakvih zločinačkih praksi pod državnim i crkvenim blagoslovom kakve vidimo u Grčkoj. Fašisti su tu, i čekaju svoju priliku, bez obzira kako ih nazivali. Upravo u ovim trenucima kada fašistička ideologija još nije organizirana unutar društva, neophodno je inicirati preventivne metode kolektivne borbe kroz jačanje lokalnih zajednica i mreža solidarnosti te prakticiranje direktne demokracije.
Mi, zagrebački antifašisti, pozivamo stoga sve pojedince i njihove obitelji na okupljanje u okviru kojega ćemo atenskim antifašistima i ostalim grčkim liberterima uputiti poruku solidarnosti iz Zagreba. Ista poruka bit će ujedno i upozorenje domaćim fašistima.

Zajedničko snimanje s transparentnom održat će se na Trgu žrtava fašizma, nakon čega se druženje nastavlja u prostorima Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (Ulica Pavla Hatzea 16).
Pozivamo zainteresirane antifašističke i nestranačke skupine te organizacije civilnog društva da donesu svoje promotivne materijale na razmjenu i distribuciju. Za tehnička i logistička pitanja obratite se na e-mail: antifazg@gmail.com
 
ANTIFA AND SQUAT SOLIDARITY!

ponedjeljak, 7. siječnja 2013.

JUGGLAONICA + UzmiOstaviShop OPENED DOOR!

ReciKlaonica kolektiv vas poziva na otvorene radionice zongliranja koje ce se odrzavati SVAKOG CETVRTKA 19:00 DO 22:00 U PROSTORU SKVOTA KLAONICA (prizemlje). Treninzi su predvideni za svakoga bez obzira na njihov stupanj iskustva tako da su i pocetnici i profici vise nego dobrodosli. :)
Poi, loptice, cunjevi, buugeng, monocikl, contact balls itd.

Takoder su i vrata Uzmi ili Ostavi ducana otvorena pa ako se zelite rijesiti nekih upotrebljivih stvari koje bi nekom mogle dobro doci ili ako biste htjeli potraziti nesto za sebe, bila to racunalska oprema, knjige ili odjeca.. svratite! Ako imate svoju opremu ponesite ju!

Ova radionica je jedna u nizu radionica koje ce se odrzavati sa svrhom sirenja ‘Uradi sam’ principa, solidarnosti i organiziranja koja ce nas povezati na izvaninstitucijalnoj razini te potaknuti ideju iskoristavanja napustenih prostora u kreativne i drustveno korisne svrhe. Isticemo potrebu i iznimnu vaznost stvaranja autonomnih zona unutar prostora koje gradske i drzavne vlasti nisu predvidjele za nista osim da trunu ili u svrhu ostvarivanja profita bez pokrica.

S vremenom planiramo prostor u prizemlju zamjeniti drugim i vecim prostorom no na njemu je potrebno mnogo raditi tako da tko je voljan sudjelovati – ruke su nam sirom otvorene! :)

AKO IMATE IDEJE ZA RADIONICE ILI EDUKATIVNA DESAVANJA, SLOBODNO NAM SE JAVITE NA FACEBOOK PAGE ILI MAIL!
---- ---- ----
'UzmiOstaviShop Klaonica' je projekt, odnosno inicijativa u sklopu skvota Klaonica koja nudi alternativu funkcioniranja suprotnom onome sveopćeprihvaćenom potrošački orijentiranom načinu života. Drugim riječima, besplatne stvari na bazi dobre stare kulture razmjene dobara!

"Shop" funcionira na 'uzmi ili ostavi' principu te radi cirkulacije UPOTREBLJIVIH stvari svakodnevno možete pročačkati svoje podrume, tavane, ormare, prašnjave police te potražiti i donijeti nešto što vama ne treba, a mislite da bi nekome drugome moglo koristiti te isto tako (neuvjetovano time hoćete li donijeti nešto) svakodnevno možete doći potražiti nešto za sebe.
Odjeća, obuća, vješalice, namještaj, posteljina, nakit, igračke, društvene igre, posuđe, alati, mobiteli, kompjuteri i bilokakvi dijelovi za iste, SVAŠTA! Jedino bitno je da je upotrebljivo :)

Ovo je samo korak naprijed u borbi protiv vrednovanja podređenih novcu kao i statusu te put prema stvaranju prave mreže uzajamne pomoći i solidarnosti!
--- --- ---
RADIONICE SU BESPLATNE, NO SVAKA DONACIJA JE DOBRODOSLA!
Ne znamo koliko je potrebno naglasiti da se sav prikupljen novac investira u odrzavanje prostora i poboljsanje kvalitete svake od radionica (nabavka materijala i slicno).

ULAZ:
Kao ulaz u kompleks nemojte koristiti onaj u Heinzelovoj 66 (velika je vjerojatnost da vas zastitari nece pustiti) vec SA STRANE ULICE EUGENA PODAUPSKOG (ulica pored) kroz plavu portu udruge BBB veterana (kul su, bez brige haha!) ili kroz malo skriveniji ULAZ SA STRANE RADNICKE CESTE! (Kad se s tramvaja side na stanici Radnicka, prede se cesta u smjeru restorancica Fellini, prode se pored njega te pored zgrade AdriaMedie i sarene garaze i pored ograde na seoski puteljak koji vodi do nas :D )
--- --- ----
Vise o samom kolektivu koji skoro 2 godine funkcionira u jednom od prostora stare industrije ‘’Zagrepcanka’’ saznajte na:

http://facebook.com/ReciKlaonica
http://facebook.com/UzmiOstaviShopKlaonica
mail: violent0pacification@gmail.com