utorak, 8. svibnja 2012.

AKC MEDIKA PRIJETI ZATVARANJE! Spasimo Mediku, spasimo Zagreb!




Svi koji nešto znaju će se složiti da je Autonomni kulturni centar Medika jedno od ključnih mjesta zagrebačke alternative scene, a pošto se usrana politika Grada Zagreba malo isprevrtala tako da se najam prostora sada uvećao za nevjerojatnih 300 posto (!!), Medika se nalazi pred gašenjem!

Zato podržimo Mediku i čitavu zagrebačku scenu protestom 19. svibnja 2012 u 13:00 na Cvjetnom trgu!





Nije nikakva tajna da se Zagreb često nalazi na listama najdosadnijih glavnih gradova svijeta, što nimalo ne iznenađuje s obzirom na višegodišnju praksu gradskih vlasti, predvođenih gradonačelnikom Milanom Bandićem, da nenaklono gledaju na noćni život grada. Osim ako su u pitanju cajkaški klubovi, koji naravno cvjetaju. S druge strane, neke su lokacije, poput legendarnog Lapidarija, izgubljene u vječnim sudskim procesima i netransparentnim raspolaganjem gradskom imovinom, a što znači reći koju kritičku riječ o Bandiću, odlično zna i Močvara, koja je zbog toga neko vrijeme bila i zatvorena.

Sada je na red došao Autonomni kulturni centar Medika, kojem prijeti zatvaranje nakon četiri godine rada, zbog iznenadne odluke Grada da najamninu prostora povisi za 300 posto! Medika je nastala tako što je skupina Attack zauzela napuštenu tvornicu usred grada, u Pierottijevoj ulici, te je revitalizirala i uredila u jedno od najposjećenijih mjesta za izlazak u Zagrebu. Pritom su se susretali s konstantnim opstrukcijama Milana Bandića, koji se nakon otvaranja Medika tamo pojavio i na proslavi Nove godine u cilju lovljenja glasova, i Duška Ljuštine, koji je – dok je formalno vodio zagrebačku kulturu – ekipi iz Medike redovito otkazivao sastanke i davao obećanja koja nikad nisu ispunjena.


U Medici se u protekle četiri godine održalo stotine koncerata, partija, kulturnih događanja i druženja, uvijek po iznimno pristupačnim cijenama, a sve zahvaljujući entuzijastičnom angažmanu Attacka te mnogih ljudi kojima su otvorili prostor za djelovanje i suradnju. Tome je sada možda kraj, s obzirom na to da je Gradski ured za imovinske poslove iznenada povisio najam za 300 posto! Zbog toga medikaši pozivaju na prosvjed u subotu, 19. svibnja, i to na Cvjetnom trgu u 13 sati. Iste večeri slijedi i besplatan program u Medici na čak tri floora.


Ukoliko se zbog skandalozne politike gradskih vlasti Medika doista zatvori, Zagreb će izgubiti jedno od najboljih mjesta za izlaske, ali i alternativnu kulturu. Naravno, pitanje je koliko je to tema koja ikoga oko Milana Bandića uopće zanima. 


= preuzeto s tportal.hr - a 

BUKA I OTPOR FANZIN


Evo friško tiskanog treši cut'n'paste rok'n'rol Korrinog zina!
Dosta mršav, ali bit će toga još. Tko želi primjerak neka se javi, a posebno se vesele trejdanju. AJMO ZINAŠI!


A